Bursa Nafaka Avukatı

Bursa Nafaka Avukatı

Bursa Nafaka Avukatı

Bursa sınırları içerisinde güvenilir bir avukat bulabilmek oldukça zordur. Çünkü talebin oldukça fazla olduğu bu sektörde her hukuki durumun avukatlığını yapmaya soyunan avukat sayısı oldukça fazladır. Alanında uzman hukuk büromuz ise özellikle nafaka davalarında uzman kalifiyeli elemanları ile tüm boşanma davalarınızı oldukça başarılı şekilde lehinize sonuçlandırmayı sizlere taahhüt etmektedir. Burada amaç sizin haklarınızı en iyi şekilde korumak ve en olağan biçimde davayı en kısa haliyle sonuçlandırmaktır.

Nafaka Nedir ?

Nafaka, bilindiği üzere taraflardan birinin maddi durumu daha kötü olan eşe boşandıktan sonra hukuki olarak yardım etme zorunluluğunun getirilmesidir. Buna ülkemizde en çok örnek teşkil eden durum ise çalışan erkek eşin çalışmayan eşe mahkemenin belirlediği tutarı her ay ödemekle mükellef olmasıdır. Bu bir hukuki süreçtir ve mahkeme nafaka ödenmesine talep ettiği halde bu yükümlülüğü yerine getirmeyen eş ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalabilmektedir.

Nafaka Avukatı ve Faydaları

Günümüzde boşanma davalarının sayısının bir hayli arttığı düşünülürse nafaka avukatları da oldukça önemli bir yerde konumlanmaktadır. Nafaka bilindiği üzere kişinin geçinmek amacıyla talep etmiş olduğu maddi yardımdır. Nafaka avukatının güvenilir ve işinin ehli olması nafakanın alınması sürecinde kişiye oldukça yardımcı olmaktadır. Öyle ki nafaka avukatınız ne kadar iyiyse alacağınız nafakanın süresi ve miktarı da o kadar iyi olacaktır. Verilecek nafaka tutarı tabi ki karşı tarafın geliri ve maddi durumuna göre belirlenmektedir. Ancak burada nafaka avukatı olarak bizlerin görevi karşı tarafın doğru beyanlar vermesini sağlamak ve sizi alacağınız nafakadan mahrum bırakacak adımların atılmasını önlemektir. Çünkü nafaka bir haktır ve hukuki olarak engellenmesi mümkün değildir.


Nafaka Avukatının Faydaları


• Sizin haklarınızı koruyarak ihtiyacınız olan nafakayı almanızı sağlar
• Sürecin doğru yönetilmesini ve art niyetle adım atılmasının önüne geçer
• Sizinle ilgili durumu mahkemeye en uygun dille ifade eder
• Verilecek karar hakkında size önceden bilgi verir ve alınabilecek aksiyonları sıralar
• Davanın sizin lehinize sonuçlanmasını ve bundan sonraki hayatınızın rahat geçmesini sağlar

Neden Nafaka Verilir ?

Nafaka verilmesinin birçok sebebi vardır. Ancak ilk ve ana sebep nafakayı alacak kişinin bu paraya ihtiyacı olmasından kaynaklanmaktadır. Genellikle çocuklu annelerin daha yüksek nafakalar aldıkları bilinmektedir. Mahkeme bu durumda çocuğa ayrı anneye ayrı nafaka bağlayabilmektedir. Bu durumda nafakayı yatıracak kişi bu 2 tutarı ayrı ayrı belirtmek zorundadır. Aksi halde hukuk önünde kendini ispat etmek durumunda kalacaktır.

Nafaka Çeşitleri

Boşanan iki kişiden ekonomik durumu daha kötü olanın almayı hak ettiği nafakanın farklı türleri de bulunmaktadır. Kişinin nafaka alabilmesi için boşanma davasında bunu talep etmesi gerekmektedir. Kişinin talebi üzerine nafaka bağlanabildiği gibi mahkeme uygun görmesi halinde resen de nafaka bağlama işlemi de yapabilmektedir. Burada takdir tamamen mahkemenindir. Anne ve çocuğa ayrı nafaka da bağlanabilmektedir. Mahkeme anneye daha fazla çocuğa daha az nafaka bağlanmasına ya da bunun tam tersi bir duruma da hükmedebilmektedir. Boşanma davasında taraflar nafakanın 4 farklı türü için dava açılabilmektedir. Bunlar;

  1. Yoksulluk Nafakası
  2. Tedbir Nafakası
  3. İştirak Nafakası
  4. Yardım Nafakası

Nafaka Neye Göre Bağlanır ? Nafaka Nasıl Belirlenir ?

Nafakanın belirlenme sürecinde dikkate alınan birçok husus bulunmaktadır. Bu hususlar mahkeme tarafından dikkate alınmakta ve değerlendirilmektedir. Bu süreç sona erdiğinde ise mahkeme ilgili kişiye nafaka bağlanıp bağlanmayacağına bağlanacaksa bu tutarın ne kadar olacağına karar vermektedir.

Nafaka Nasıl Belirlenir ?

• Nafaka belirlemede kişinin ekonomik geliri en önemli unsurdur.
• Ekonomik gelire göre nafaka belirleme işlemi yapılmaktadır.
• Burada çocuk varsa onun şartları da göz önüne alınmakta ve nafaka tutarı buna göre belirlenmektedir.
• Ayrıca nafakayı verecek kişinin durumu kadar alacak kişinin bu paraya ihtiyacının olup olmaması da önemlidir.
• Hukuki olarak kişinin ödeyemeyeceği bir tutar örneğin kişinin maaşının 2 katı bir tutar belirlenebilmesi mümkün değildir
• Boşanmalarda sabit bir nafaka miktarı olmamakla birlikte her davada farklılık gösterebilmektedir.
• Çocuk sayısına ve evliliğin süresine göre de nafaka tutarının belirlendiği durumlar olabilmektedir.
• Belirlenen nafaka miktarı sürekli olarak aynı kalmamaktadır. İlerleyen yıllarda tarafların talebi doğrultusunda enflasyon oranına göre nafaka tutarının tekrardan hesaplanabilmesi mümkündür.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir